Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Μαρία Τζαμπούρα - Μία Ευαίσθητη Γελοιογράφος

Την γελοιογράφο και καρτουνίστρια Μαρία Τζαμπούρα δεν την ξέρω καλά. Περιστασιακά παρακολουθούσα την δουλειά της μέσα από τα μέσα Μέσα Κοινωνικής Δικτυώσης, το εξαιρετικό Blog της και τα Comic-Strip: "O Μετέωρο(ς)Λόγος" και "Ιστορίες μέσα από μιά Βαλίτσα".
'Ομως με εντυπωσίασε η σεμνότητα, η ευαισθησία και η παιδική αθωότητα των σκίτσων της, τόσο στην καλλιτεχνική τεχνοτροπία και σχεδίαση, όσο και το συναισθηματικό και εσωστρεφές περιοχόμενο τους.
Μέσα από την παρακολούθηση της θεματολογίας των σκίτσων της, συμπέρανα ότι και η η ίδια είναι μία "εύθραυστη", "δειλή", "συναισθηματική" και θα τολμούσα να πώ "αγοραφοβική" προσωπικότητα.
Αξίζει να της δώσετε λίγη από την προσοχή σας και δεν θα σας απογοητεύσει!!


Maria Tzaboura

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρία Τζαμπούρα γεννήθηκε το 1972, στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στον ΑΚΤΟ και στο Middlesex University, Λονδίνο.
Από το 1994 εργάζεται σε εφημερίδες και περιοδικά ως σκιτσογράφος και εικονογράφος (“ΒΗΜΑ”, “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”). Παράλληλα, ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.
Διακρίθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου 2006. Από τον Ιούνιο του 2017 δημοσιεύει σε Blog, ένα comicstrip καταστάσεων με τίτλο "Ιστορίες μέσα από τη βαλίτσα".


Μερικές Γελοιογραφίες της

M
A
R
I
A
T
Z
A
B
O
U
R
A

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου.
Αχιλλέας

Guillermo Mordillo (1932 – 2019)

Σκοτεινά Πάθη

Δεν πολεμούμε τα σκοτεινά μας πάθη με νηφάλια, αναιμικιά, ουδέτερη, πάνω από τα πάθη αρετή. Παρά με άλλα σφοδρότερα πάθη. Αφήνουμε τη θύρα μας ανοιχτή στην αμαρτία.
Δε βουλώνουμε τ' αφτιά μας να μην ακούσουμε τις Σειρήνες. Δε δενόμαστε από φόβο στο κατάρτι μιας μεγάλης Ιδέας, μήτε παρατούμε το καράβι και χανόμαστε γρικώντας, φιλώντας τίς Σειρήνες.
Παρά εξακολουθούμε την πορεία μας, αρπάζουμε και ρίχνουμε τις Σειρήνες στο καράβι μας και ταξιδεύουν κι αυτές μαζί μας.

"Ασκητική" - Νίκος Καζαντζάκης

Back to TOP  

Back to TOP