Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Αφιέρωμα στον Στάθη - Αρχείο Γελοιογραφιών (3)

Η παρουσίαση γελοιογραφιών του εξαιρετικού και αγαπημένου μου Γελοιογράφου Στάθη συνεχίζεται.... Έχουν δημοσιευθεί στην "Ελευθεροτυπία" το έτος 2011 και κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Το καυστικό Χιούμορ, οι εύστοχες παρατηρήσεις και η αιχμηρή Σάτυρα, είναι τα κυριότερα προτερήματά του. Σε αντίθεση με άλλους γελοιογράφους έχει και πολύ καλό "πενάκι". Τα σκίτσα του έχουν τεχνική πληρότητα και επαρκή λεπτομέρεια.
Και τώρα ώρα, να χαμογελάσετε..........

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Μιχάλης Κουντούρης - Ένας "Καταθλιπτικός" Γελοιογράφος

Μερικές Γελοιογραφίες από τον ταλαντούχο Ροδίτη Γελοιογράφο και Καρτουνίστα, Μιχάλη Κουντούρη. Εμπνευσμένες γελοιογραφίες, με καυστικό χιούμορ και σατυρικά σκίτσα που πολλές φορές σε βάζουν σε σκέψεις και σου αφήνουν μία "πικρή , λυπητερή γεύση".
Έχει επιλέξει να μη χρησιμοποιεί λεζάντες και διαλόγους, αλλά κάποιες αναφορές πάνω στα σκίτσα και αυτό σπάνια. 'Έτσι οι γελοιογραφίες του θέλουν "μελέτη" γιατί πολλές φορές το σημαινόμενο είναι δυσνόητο. Ένας "Λυπητερός", θα τολμούσα να πω: "Καταθλιπτικός Γελοιογράφος"!!

Αφιέρωμα - Μέρος 1ο

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Αφιέρωμα στον Στάθη - Αρχείο Γελοιογραφιών (2)

Μερικές ακόμα γελοιογραφίες από τον εξαιρετικό Γελοιογράφο Στάθη (το πλήρες όνομά του είναι: Στάθης Σταυρόπουλος). Έχουν δημοσιευθεί στην "Ελευθεροτυπία" και κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Το καυστικό Χιούμορ, οι εύστοχες παρατηρήσεις και η αιχμηρή Σάτυρα, είναι τα κυριότερα προτερήματά του. Σε αντίθεση με άλλους γελοιογράφους έχει και πολύ καλό "πενάκι". Τα σκίτσα του έχουν τεχνική πληρότητα και επαρκή λεπτομέρεια.
Και τώρα ώρα, να χαμογελάσετε..........

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Αφιέρωμα στον Στάθη - Αρχείο Γελοιογραφιών 2019

Αφιέρωμα
στον
Στάθη

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Ιάκωβος Βαής - Ο "Προικισμένος" Γελοιογράφος

Η ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Για να δείτε τις γελοιογραφές κάντε κλίκ πάνω στις μικρογραφίες

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

"Krak Komiks" - Τάσος Μαραγκός



ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ (Tasmar)

Το Krak Komiks είναι ο προσωπικός τίτλος comics του Τάσου Μαραγκού.

Γεννήθηκε στη Σύρο το 1977 και έχει σπουδάσει γραφιστική. Έχει εργαστεί ως γραφίστας και ως σκιτσογράφος. Ασχολείται με την δημιουργία κόμικς από το 1998. Έχει συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς από όπου έχει αποσπάσει: διάκριση στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό κόμικς του περιοδικού 9 το 2003, 1ο βραβείο στο 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό κόμικς "Μοτοκόμικς 2005" και 1ο βραβείο στον διαγωνισμό κόμικς που έγινε στα πλαίσια του φεστιβάλ μπουγάτσας Θεσσαλονίκης το 2006.
Έχει συμμετάσχει με κόμικς του στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Κόμικς στη Μυτιλήνη το 2005, στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Θεσσαλονίκης το 2006, στην Πανελλαδική Έκθεση Γελοιογράφων στο Λαφύστιο Λιβαδειάς από το 2002 μέχρι το 2006 και σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βελιγράδι και Πολωνία.
Κόμικς και γελοιογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό 9, περιοδικό Γαλέρα, στο free press περιοδικό Bang, στην κυκλαδίτικη εφημερίδα Κοινή Γνώμη, στην εφημερίδα Uncovered City, στο περιοδικό Happy Revolver, στα ανεξάρτητα κόμικς έντυπα Pick Your Sin, Red Dot Comix, Sapilla και σε διάφορες ανθολογίες.
Από το 2004 μέχρι και το 2006 αυτοέκδιδε το bigBANG! το οποίο διακρίθηκε ως το καλύτερο ελληνικό ανεξάρτητο κόμικς έντυπο για τα έτη 2005 και 2006 στα Comicdom Awards. Το 2007 αυτοεκδίδει και το τεύχος 0 του Krak komiks. Από το 2007 το bigBANG! εκδίδεται πλέον από την 9η Διάσταση και το Krak komiks από την Giganto.
Το τεύχος 3 του Krak komiks διακρίθηκε και με Comicdom Award για καλύτερο εξώφυλλο το 2009. Από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με το περιοδικό 9 της Ελευθεροτυπίας. Από το 2006 μέχρι και σήμερα διδάσκει στο Εργαστήρι Κόμικς του Βαγγέλη Ματζίρη στη Θεσσαλονίκη όπου και κατοικεί τα τελευταία έξι χρόνια.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου.
Αχιλλέας

Guillermo Mordillo (1932 – 2019)

Σκοτεινά Πάθη

Δεν πολεμούμε τα σκοτεινά μας πάθη με νηφάλια, αναιμικιά, ουδέτερη, πάνω από τα πάθη αρετή. Παρά με άλλα σφοδρότερα πάθη. Αφήνουμε τη θύρα μας ανοιχτή στην αμαρτία.
Δε βουλώνουμε τ' αφτιά μας να μην ακούσουμε τις Σειρήνες. Δε δενόμαστε από φόβο στο κατάρτι μιας μεγάλης Ιδέας, μήτε παρατούμε το καράβι και χανόμαστε γρικώντας, φιλώντας τίς Σειρήνες.
Παρά εξακολουθούμε την πορεία μας, αρπάζουμε και ρίχνουμε τις Σειρήνες στο καράβι μας και ταξιδεύουν κι αυτές μαζί μας.

"Ασκητική" - Νίκος Καζαντζάκης

Back to TOP  

Back to TOP